diumenge, 4 de novembre del 2012

Manifestos federalistes sense credibilitat i a deshora

¿Tres-cents intel·lectuals espanyols federalistes? I si de la llista traiem els que deuen conèixer a casa seva, ¿quants en queden? ¿Cinquanta? ¿No hi ha més intel·lectuals a Espanya? ¿Què són tots els altres, independentistes?

Un federalisme que amb prou feines reuneix 300 intel·lectuals a Espanya ja deixi clara la seva pròpia viabilitat. I encara m'agradaria més que tots aquest intel·lectuals federalistes (¡Mario Vargas-Llosa!) detallessin què entenen per federalisme: ¿quin model de finançament trobarien just per a la Catalunya federada? ¿Quina presència haurien de tenir el català i el castellà a l'escola catalana? ¿I a l'administració de justícia? Res, això per anar fent boca...

Els federalistes de debò a Espanya es poden comptar amb els dits d'una mà i mai no han defensat Catalunya davant dels atacs, insults, tergiversacions, mentides i falsedats de què érem víctimes. ¿Ara descobreixen que són federalistes o ja n'eren a la intimitat?

I encara pitjor: aquests intel·lectuals tan federalistes i els nostres tan federalistes polítics socialistes catalans, ¿han pensat quin partit espanyol defensarà les seves posicions? ¿El PP? ¿UPyD? ¿El PSOE de les declaracions de Rubalcaba? Més enllà de la minoritària Izquierda Unida, i gràcies, no hi ha ni un federalista de debò més enllà de l'Ebre i del Cinca. 

I, si n'hi ha algun que ho sigui de debò d'aquesta banda dels rius, m'agradaria que convertís el seu desig en un ni que sigui esquemàtic programa polític; per exemple: ¿quantes dècades preveuen que trigaran a convèncer el PSOE que aposti pel federalisme? I aquests PSOE hipotèticament convertit al federalisme ¿quan preveuen que tindrà majoria qualificada (¡2/3!) al parlament espanyol per modificar la Sagrada Constitució?

¡Tot plegat faria riure si no fes plorar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada